Redhill Barn

Innovative Timber Framed Barn Conversion

Location: Devon

Completed: 2019

Architect: Type Studio

Materials: Douglas Fir, Steel connections

Design features: 21m gable to gable truss

Preserving the old with innovative timber framing to create a home

Nestled between steep Devon hills is a barn conversion that is quietly pushing the boundaries of timber frame engineering. Sarah and Tom, architects from London based practice Type Studio, undertook the conversion of a traditional stone and timber frame barn for Tom’s parents to live in.

The large existing barn was roofless and ruined but the key part of Type’s brief was to restore the building’s character and retain the simplicity of the once functional building, adapting it for modern living.

Read more

Related projects

Download Brochure



If you want to give us more detailed information, visit the main contact form.








Sign up to our newsletter

We'll keep you up to date about events and send you exclusive invites to our open house events











Please note to submit the form you will need to tick "I agree for my data to be used and stored as set out in the terms and conditions" above.

Your email address is safe with us. Read our privacy policy.