De Glanville

Painted Douglas Fir Frame Coastal Home

Location: Cornwall

Completed: 2008

Features: Painted Douglas fir combined with steel.

Constraints: Steep sloping site running down to the sea.

Imaginative design exploits a tricky cliff top site, utilising the sea views and coastal theme.

Painted douglas fir combined with steel create a light, atmospheric home.

Steep, precarious sight calls for imaginative design

Situated on a cliffside location on the St Mawes estuary our clients were looking for a seaside style home to reflect their coastal surroundings. The Douglas fir timber frame supports the design to make full use of it’s tricky yet stunning location.

Orientated to make the most of the fantastic views from the estuary and out to the open sea, large glazing provides magnificent views. A roof lantern draws light down into the centre of the house – a significantly more efficient lighting source when compared to windows in walls.

Read more

Meet the team

Related projects

Awards

Read more

Expertise

Beyond the ordinary

Read more

Sign up to our newsletter

We'll keep you up to date about events and send you exclusive invites to our open house events







Please note to submit the form you will need to tick "I agree for my data to be used and stored as set out in the terms and conditions" above.

Your email address is safe with us. Read our privacy policy.