Maggie’s Centre, Raigmore Hospital, Inverness

Maggie’s Centre in Inverness was opened in June 2005 drawing to a close an extremely interesting project for our timber engineering division.

Location: Scotland

Completed: June 2005

Features: Softwood with a plywood skin

Architect: Page + Park

Awards: RIAS Andrew Doolan Award for Architecture 2006 - Winner, RIBA Awards 2006 - Winner, Wood Awards 2005: Commercial and Public Access - Highly Commended

A collaborative project to create an uplifting and inspiring building

Maggie’s Centre at Raigmore Hospital in Inverness was created in conjunction with Architects Page + Park as well as the esteemed landscape designer Charles Jencks.   Maggie’s Centre provides non-residential care for cancer patients

The brief was to create an uplifting and inspiring building that could be a distraction from the actual purpose of the building.  We certainly managed to meet the brief with this unusual and stimulating space provides a number of interconnected and secluded areas so the building could respond to the cancer patients emotional variances.

Read more

Meet the team

Related projects

Sign up to our newsletter

We'll keep you up to date about events and send you exclusive invites to our open house events







Please note to submit the form you will need to tick "I agree for my data to be used and stored as set out in the terms and conditions" above.

Your email address is safe with us. Read our privacy policy.