Bedales

Oak frame theatre in the round

Location: Wiltshire

Completed: 1996

Features: 400mm x 400mm corner posts, first floor balcony, steel and timber combinations.

Featured in: The Architects’ Journal and Perspectives on Architecture. Winner of RIBA Award for Architecture.

Bedales School, RIBA and TRADA award winning theatre in the round

Impressive project built in collaboration

A collaborative project with Roderick James Architects and Feilden Clegg Bradley, involving the design and build of an oak frame theatre in the round. The Auditorium features four huge 400mm x 400mm oak corner posts, joined at their heads by four trusses. The four hips meet at the truss ends which then continue up to a pyramidal roof lantern. By hanging rods from the trusses to support the balcony fronts the scale of the internal space is far more expansive than a traditionally built timber frame would allow.

Read more

Meet the team

Related projects

Awards

Read more

Contact

Contact us

Expertise

Beyond the ordinary

Read more

Sign up to our newsletter

We'll keep you up to date about events and send you exclusive invites to our open house events







Please note to submit the form you will need to tick "I agree for my data to be used and stored as set out in the terms and conditions" above.

Your email address is safe with us. Read our privacy policy.