Posted on: 10th June 2020

We are delighted to share our latest case study with you, a truly unique barn conversion tucked away in the South Hams, Devon.

We worked closely with London based architect Tom Powell from Type Studio.  Tom’s clients were also his parents, who gave Tom the opportunity to work to a brief that wasn’t strict, but had to retain the simple and functional character of the original building, that was roofless and in ruin, to create a modern and adaptable home.

Timber has been using throughout the build, with the Douglas fir frame a particular highlight – instead of several wall-to-wall trusses, Redhill has one 21m truss that spans from gable-to-gable, made possible by innovative use of steel connections that tie in with the agricultural feel.

The home is full of clever detailing and considered junctions with clever use of lighter internal timbers to create living spaces that work in a building originally created for purely practical functions.

Redhill has just been shortlisted in the RIBA South West Awards and has been entered into the Structural Timber Awards – watch this space.

View the full case study.

Finished photos courtesy of Type Studio